Refinansiering

Når du ønsker å refinansiere gammel gjeld, så kan du få lengre nedbetalingstid. Dette er et forslag for å hjelpe folk som sliter. Det er ikke så lett og alltid presse ting inn i budsjettet. Da smeller det fort og det gjør at det ikke er så lett å få ting til å være akkurat slik det er. Når du velger nedbetalingstid må du passe på å gi deg selv lang nok tid, men samtidig kort nok tid til at det ikke blir noe problem når ting virkelig er vanskelig.

Forbrukslån og egenkapital

Det er ikke å komme utenom at mange bruker forbrukslån for å ta opp lån til å kjøpe hus. Når du kjøper hus må du som kjøper stille med egne penger. Om du stiller med egne penger kan det fort være lettere å betjene huslånet enn om du stiller med forbrukslån som egenkapital og huslån på toppen av dette. Det blir fort for mye gjeld. På denne måten er det ganske tøft å være med på dette. Noen banker tillater ikke at forbrukslånet blir brukt til egenkapital.

Forbrukslån Rente

Forbrukslån bruker forskjellige mekanismer for å passe på at du betaler for å låne pengene på en fin og rettferdig måte. En av utfordringene med disse lånene er at renten ikke settes fast for alle, men istedenfor er renten individuell og fastsettes på bakgrunn av en kredittvurdering av deg som person og din økonomi. Det er ikke sikkert at du får lånet og det er ikke sikkert at du får samme rente en gang om du søker på flere steder samtidig. Renten kan også endres. Det vil si at når du får et tilbud kan renten endres om du søker igjen senere. Det betyr også at renten endres når du har fått lånet etter hvordan markedet er.

Lånebeløp

Når du ønsker å låne penger er det alltid et spørsmål om du kan låne mer eller mindre enn et eller annet beløp. Du kan ikke låne kronestykker når det er snakk om forbrukslån. Det er heller ikke det som er poenget med forbrukslån. Her er hele poenget at du skal kunne låne et beløp som gjør en forskjell samtidig som du kan låne et beløp som ikke tar helt livet av deg. Dette beløpet er satt til 500 000 kroner hos de fleste forbrukslånsbanker og 600.000 kroner hos en aktør i Norge.

Nedbetalingstid

Du kan låne penger i maksimum 5 år, når du tar opp et lån uten sikkerhet. Denne regelen er en regel som mange synes er ganske tøff. Det kan være bedre å se på andre lengder. Før var det maksimum 15 år, men det er det ikke lengre. Staten syntes at folk slet for mye og derfor er nå grensen satt til 5 år. Det er fortsatt et unntak fra denne regelen om du refinansierer annen gjeld. Da kan du fortsatt presse lånet til totalt 15 år, selv om dette ikke er å anbefale

Forbrukslån

Når du søker på et lån kan det være fint å huske på hvorfor du søker på lånet. Du vet godt at du trenger eller i hvert fall ønsker deg penger. Spørsmålet blir jo fort hvordan går man frem får å få dette til. Det kan tenkes at mye som skjer fremover ikke trenger å skje bare fordi man har det vanskelig økonomisk. Mange som sliter økonomisk har en tendens til å tenke at det vil være mye bedre og lettere å ta opp et lån. Det er ikke nødvendigvis riktig eller smart. Lån er noe som er lett å ta opp men veldig vanskelig å betale tilbake. Har man mye lån kan det tære på. Om man ikke har like mye lån er ikke det like vanskelig å håndtere.

Låneformidlere

Det er lett å få et ønske, eller skape et ønske, om å ta opp et forbrukslån. Når man står det og ønsker litt penger så må man søke om det. Det er ikke noe vits å tenke på alle de fine tingene som man kan eller burde gjøre om man ikke tar handling. Når du er interessert og villig til å låne penger må du ta det første skrittet og finne ut hvor du låner og hvor mye du skal låne. Det er heldigvis ikke noen nødvendighet i første omgang å vite hvor man skal låne hen. Du må heller tenke deg om for å finne ut hvem du vil ha hjelp av. Det finnes ganske mange på nett som hjelper folk som vil ha lån. Disse heter låneformidlere. Låneformidlere får kun betalt når du får et lån. De får betalt av banken din. Betalingen er deres lønn for god innsats, som er alt de har rett på. Hven skal vel jobbe uten å få betalt.

Søknaden

Når du fyller ut søknaden er det viktig å huske på at du må være en privat person. Du kan ikke søke på forbrukslån om du er bedrift. Da er det bedre og heller finne andre finansieringsløsninger for din bedrift. Når du har en søknad foran deg kan det variere ganske mye hvor mye du faktisk må fylle ut. Noen formidlere er ganske grundige. Her må du fylle ut mye informasjon om deg selv, hva du gjør, din familie, gjeld og inntekt. Da hjelper det ikke å bruke noen minutter, men du må kanskje sette av 30 minutter til en time om du skal grave deg igjennom hele din økonomi. Når du lagrer så mye informasjon om deg selv kan dette kanskje være skummelt. Her finnes det mange forskjellige måter man kan sikre seg, som å lese litt om deres regler for lagring og bruk av informasjon. Det skal generelt sett være ganske greit og det skal ikke være noen strenge regler for hvordan informasjon lagres og hvordan den brukes så lenge du har samtykket med alt.

Kommersielt blogg