forbrukslån rente

Forbrukslån Rente

Forbrukslån bruker forskjellige mekanismer for å passe på at du betaler for å låne pengene på en fin og rettferdig måte. En av utfordringene med disse lånene er at renten ikke settes fast for alle, men istedenfor er renten individuell og fastsettes på bakgrunn av en kredittvurdering av deg som person og din økonomi. Det er ikke sikkert at du får lånet og det er ikke sikkert at du får samme rente en gang om du søker på flere steder samtidig. Renten kan også endres. Det vil si at når du får et tilbud kan renten endres om du søker igjen senere. Det betyr også at renten endres når du har fått lånet etter hvordan markedet er.

Lånebeløp

Når du ønsker å låne penger er det alltid et spørsmål om du kan låne mer eller mindre enn et eller annet beløp. Du kan ikke låne kronestykker når det er snakk om forbrukslån. Det er heller ikke det som er poenget med forbrukslån. Her er hele poenget at du skal kunne låne et beløp som gjør en forskjell samtidig som du kan låne et beløp som ikke tar helt livet av deg. Dette beløpet er satt til 500 000 kroner hos de fleste forbrukslånsbanker og 600.000 kroner hos en aktør i Norge.

Nedbetalingstid

Du kan låne penger i maksimum 5 år, når du tar opp et lån uten sikkerhet. Denne regelen er en regel som mange synes er ganske tøff. Det kan være bedre å se på andre lengder. Før var det maksimum 15 år, men det er det ikke lengre. Staten syntes at folk slet for mye og derfor er nå grensen satt til 5 år. Det er fortsatt et unntak fra denne regelen om du refinansierer annen gjeld. Da kan du fortsatt presse lånet til totalt 15 år, selv om dette ikke er å anbefale

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *